AJUNTAMENT
T’AJUDEM?

DESTACATS

AJUNTAMENT > Serveis Socials i Sanitat
Serveis Socials i Sanitat

Serveis Socials i Sanitat 

Serveis Socials


L'EBASP DE BEGUR (EQUIP BÀSIC D'ATENCIÓ SOCIAL PRIMÀRIA)
forma part del sector IV dels Serveis Socials de la comarca del Baix Empordà, que abarca les poblacions de Begur, Esclanyà, Regencós, Mont-ras i Torrent d'Empordà.
 

QUÈ SÓN ELS SERVEIS SOCIALS D'ATENCIÓ PRIMÀRIA?

Els serveis socials bàsics són el primer nivell del sistema públic de serveis socials i la garantia de més proximitat als usuaris i als àmbits familiar i social.
El sistema públic de serveis socials és integrat pel conjunt de recursos, prestacions, activitats, programes, projectes i equipaments destinats a l'atenció social de la població, de titularitat de l'Administració de la Generalitat, de les entitats locals i d'altres administracions, i també els que l'Administració concerti amb les entitats d'iniciativa social o privada
Els serveis socials s'ofereixen a tota la població i tenen com a destinataris les persones que necessiten informació, valoració, diagnòstic, orientació, suport, intervenció i assessorament individual, familiar o comunitari per a fer front a situacions de necessitat personal bàsica, de manca de cohesió social o familiar o de desigualtat i per a prevenir-les.

PROFESSIONALS QUE EL FORMEN:
1 diplomat en Treball Social.

SERVEIS QUE OFEREIX:

Punt d’accés a la Cartera de Serveis Socials del Departament de Benestar Social i Família.

Tràmit i gestió de les sol•licituds dels  Serveis i Prestacions per famílies, infants, persones grans, persones amb discapacitat, persones amb malaltia mental, persones sense recursos, drogodepenents.
Informar, orientar i assessorar a les persones amb relació als drets i els recursos socials i a les actuacions socials a què poden tenir accés.
Prestació  de serveis d'ajuda a domicili, teleassistència i suport a la unitat familiar o de convivència.
Promoció mesures d'inserció social, laboral i educativa.
Gestió i tràmit de les prestacions econòmiques d'àmbit municipal i comarcal i les altres que li siguin atribuïdes.

correctament tenint en compte les necessitats de les persones dels municipis. L'objectiu es poder fer mes autònoma la capacitat de la persona en les activitats de la vida diaria i a la vegada del familiar.

La tasca de l'assistent social no tindria sentit si no es realitzés de forma coordinada amb d'altres professionals (metges, pediatres, infermeres, mestres, EAP's, treballadores familiars, etc.) o entitats i serveis (Càritas, Creu Roja, etc.

PROGRAMA PRÉSTEC DE  MATERIAL ORTOPÈDIC

Els Serveis Socials són el punt d’accés a aquest programa de material ortopèdic, que compta amb l’assessorament, informació, orientació a domicili de 2 fisioterapeutes del Consell Comarcal.

AREA ATENCIÓ A FAMÍLIES

L’Àrea d’Atenció a la Família atén i ofereix recolzament a les famílies que per diferents raons estant passant una situació especial de dificultat.
L’objectiu principal de l’Àrea és la prevenció i la potenciació de la qualitat de vida i la salut de la població. S’incideix en la família com entorn primordial  per a la socialització, educació i la salut emocional dels infants.
Està composada per quatre professionals de la psicologia i de la teràpia familiar sistèmica  i una treballadora familiar especialitzada en la intervenció amb la primera infància. Es treballa conjuntament amb els equips bàsics de Serveis Socials d’Atenció Primària dels Municipis de la Comarca. com a servei de proximitat al ciutadà.

SERVEI LOCAL ORIENTACIÓ FAMILIAR

L’EBASP Sector IV del Baix Empordà col•labora en la gestió d’aquest Programa  impulsat des d’Acció Social i Cooperació al desenvolupament de la Diputació de Girona, amb la finalitat de donar suport a les famílies oferint orientació i assessorament a pares i mares, en la tasca educadora dels fills.
Compta amb:

Escola de Mares i Pares: Espai de trobada on es poden aprendre tècniques i coneixements per a l’educació dels fills i filles, o es pot parlar, escoltar.... per tal d’analitzar les dificultats educatives i resoldre-les.

Espai d’Atenció Individualitzada: Per tal de donar suport als processos educatius, adreçat a famílies amb fills i filles de 0 a 18 anys que tinguin dubtes o dificultats de comprensió o comunicació amb els seus fills.

Servei d’atenció telefònica per a consultes amb caràcter d’urgència durant les 24 hores. Telèfon: 670957509

Per més informació i concertar visita trucar directament al Programa: 670.957.509
És servei gratuït. 


HORARIS

OFICINA BEGUR: De dilluns a divendres de 9 a 14,30 Tel: 972 62 40 20
OFICINA MONT-RAS: Dijous de 9 a 12h  Tel: 972 30 19 74
ALTRES MUNICIPIS i LOCAL POLIVALENT ESCLANYÀ: Concertar visita trucant al 972 62 40 20.
CORREU ELECRÒNIC: serveissocials@begur.catÀrea de Serveis Socials +
Adreça: Plaça de l'Església, 8 Baixa   (Begur)
Tel: 972 624 020

Responsable:   Ivana Vela
Horari:
de 8.30 a 15 h Dimarts i dimecres

Fax: 972 623 588
Web: http://www.begur.cat
Mail: serveissocials@begur.cat

 

Descarregueu-vos:


pdf   30-09-2011   Orientació familiar

 
lletra petitalletra mitjanalletra gran
CALENDARI D'ACTIVITATS

« Desembre 2017 »
DllDtDcDjDvDsDg
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

OFICINA VIRTUAL

RECOMANEM

Destacats
Recomanem
Ajuntament de Begur
COPYRIGHT © 1999 - 2017 · AJUNTAMENT DE BEGUR · PLAÇA DE L'ESGLÉSIA, 8 · 17255 BEGUR · TELF. (+34) 972 62 40 20

LEGAL  ·  ACCESSIBILITAT  ·  CONTACTA'NS  ·  MAPA WEB  ·  CRÈDITS  · 
RSS