ACTUALITAT
T’AJUDEM?

DESTACATS

 

Avancen a bon ritme les obres del giratori d’Aiguablava, a Begur


Avancen a bon ritme les obres del giratori d’Aiguablava, a Begur Avancen a bon ritme les obres del giratori d’Aiguablava, a Begur Avancen a bon ritme les obres del giratori d’Aiguablava, a Begur Avancen a bon ritme les obres del giratori d’Aiguablava, a Begur Avancen a bon ritme les obres del giratori d’Aiguablava, a Begur

Les obres de construcció del giratori a la intersecció de la carretera de Begur a Palafrugell, per Esclanyà, amb la carretera de Fornells i Aiguablava, que es complementa amb un nou vial que connectarà la futura rotonda amb la urbanització Residencial Begur i el supermercat Jodofi avancen a bon ritme. El giratori, amb el nou vial complementari, es va iniciar a finals de setembre  i es preveu que estigui en un termini de 12 mesos. “Abans de final d'any, el giratori estarà”, ha manifestat amb satisfacció l’alcalde, Joan Loureiro, que ha volgut ressaltar que el més important d’aquesta obra és “la millora de la seguretat en donar solució a dos punts negres viaris del municipi”.


El projecte del giratori, que executa l’empresa Rubau Tarrés, és una reclamació de l’alcalde des del setembre del 2015, quan ho va demanar al president de la Diputació de Girona, Pere Vila, com a entitat propietària dels dos vials de la intersecció. Per aquest motiu, és l’entitat supramunicipal que ha encarregat, amb el vistiplau de l’Ajuntament, el projecte, l’ha tramitat i el fa executar. L’Ajuntament, per la seva banda, assumeix l’adquisició dels terrenys, la instal·lació dels serveis públics, inclosa la jardineria, i les obres complementàries del nou vial i de la remodelació de la intersecció.


En aquest punt, l’Ajuntament, per junta de govern, acaba d’adjudicar el subministrament i instal·lació del nou enllumenat al nou vial a l’empresa Enllumenats Costa Brava per 7.614,18 euros. Les actuacions -rotonda, vial i millora intersecció- es fan, segons el conveni signat entre les dues administracions, “de forma coordinada i conjunta”. Un cop enllestida l’obra, el nou vial passarà a ser municipal.


En el conveni, la Diputació ja exposa que considera "adequada" la construcció de la rotonda a l'actual cruïlla.  "Amb aquesta actuació es millora de forma important la seguretat viària de tota la carretera", es diu a l'escrit. I més en saber l'alta intensitat de trànsit per aquests vials. La intensitat mitjana diària (IMD) de la carretera de Begur a Palafrugell (GI-P-6531) és de 3.148 vehicles al dia, amb un 2,61% de pesants,  mentre a la d'Aiguablava (GI-P-6532) és de 1.627, amb un 3,21% de trànsit pesat. Aquest alt trànsit, segons la pròpia Diputació,  ha fet que el vial "esdevingui un punt on s'hi produeixen incidents i algun accident". Cal recordar que l’ens supramunicipal ja va preveure el giratori en el projecte de remodelació de les cruïlles de l’esmentat vial de l’any 2007.
[Més destacats]
 
lletra petitalletra mitjanalletra gran
CALENDARI D'ACTIVITATS

« Novembre 2017 »
DllDtDcDjDvDsDg
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 

OFICINA VIRTUAL

RECOMANEM

Destacats
Recomanem
Ajuntament de Begur
COPYRIGHT © 1999 - 2017 · AJUNTAMENT DE BEGUR · PLAÇA DE L'ESGLÉSIA, 8 · 17255 BEGUR · TELF. (+34) 972 62 40 20

LEGAL  ·  ACCESSIBILITAT  ·  CONTACTA'NS  ·  MAPA WEB  ·  CRÈDITS  · 
RSS