ACTUALITAT
T’AJUDEM?

DESTACATS

 

Xerrada informativa del porta a porta per a la gent gran


Xerrada informativa del porta a porta per a la gent gran

L’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Begur torna a organitzar una xerrada informativa del nou servei de recollida selectiva de residus porta a porta, que s’aplica a part del municipi des d’aquest mes de febrer, adreçada, en aquest cas, a la gent gran. La xerrada, que anirà a càrrec del tècnic de l’àrea, Xavier Turró, tindrà lloc aquest proper divendres, a les 6 de la tarda, al Casal  de la Gent Gran. Turró explicarà novament el nou sistema de recollida i mirarà de donar resposta i solució a totes les preguntes i dubtes dels presents.


Actualment, més del 70% del miler d’habitatges afectats per aquest model de recollida ja tenen els seus cubells. Els que encara no tenen els cubells, els poden anar a recollir els dimarts, de les 10 del matí a  les 12 del migdia i de les 4 de la tarda a les 6 del vespre, a l’àrea de Medi Ambient, a l’Espai Mas d’en Pinc.  Hi ha tres models diferents: cubell airejat petit de color marró per facilitar la separació a casa de la matèria orgànica; cubell de 20 litres de color marró i tapa grisa per a la recollida de la matèria orgànica i la fracció resta, i cubell taronja de 40 litres per a la recollida de paper i cartró, envasos i vidre.


La recollida porta a porta es fa quatre dies a la setmana. Així, dilluns, hi ha la recollida de les fraccions de restes i vidre; dimecres, d’orgànica i envasos; divendres, d’orgànica i paper i cartró, i diumenge, d’orgànica i envasos. La zona porta a porta, que executa l’empresa Innovia Coptalia, afecta el nucli urbà de Begur, Sa Fontansa, Les Arenes, Sa Roda, Son Moles, Residencial Begur, Mas Domingo, Les Argiles, Font Martina i part de Son Rich. Des del mes de juny del 2015, aquest servei selectiu ja es fa entre els grans productors del municipi.


L’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Begur ha creat un decàleg per facilitar a la gent del municipi el servei porta a porta. Una acció que complementa les altres que s’han anat realitzant, com les dues xerrades amb els veïns de Begur i Esclanyà, que van aplegar prop de 200 persones, o les que s’han fet amb diversos sectors del municipi al llarg del darrer mes al municipi per conscienciar els veïns. A més, l’Ajuntament, ha aprovat una nova ordenança de recollida de residus per adaptar-la al porta a porta. “Cal prendre consciència de la necessitat de fer-ho bé, tot i que caldrà un temps d’aprenentatge, pel bé de la comunitat”, ha manifestat l’alcalde, Joan Loureiro, que recorda que aquest nou model ve obligat per la Unió Europea.

Més informació:

[Més destacats]
 
lletra petitalletra mitjanalletra gran
CALENDARI D'ACTIVITATS

« Desembre 2017 »
DllDtDcDjDvDsDg
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

OFICINA VIRTUAL

RECOMANEM

Destacats
Recomanem
Ajuntament de Begur
COPYRIGHT © 1999 - 2017 · AJUNTAMENT DE BEGUR · PLAÇA DE L'ESGLÉSIA, 8 · 17255 BEGUR · TELF. (+34) 972 62 40 20

LEGAL  ·  ACCESSIBILITAT  ·  CONTACTA'NS  ·  MAPA WEB  ·  CRÈDITS  · 
RSS