Oficina de turisme de Begur · Baix Empordà · Costa Brava · Tel. (+34) 972 624 520 · turisme@begur.cat
platges i cales

Platges i cales

La costa begurenca gaudeix d’un litoral d’inigualable bellesa, en el qual els penya-segats, els pins, les amagades cales d’aigües cristal·lines, i l’abrupta costa, fan d’aquesta zona la màxima expressió de la Costa Brava. Begur compta amb vuit cales i platges, disposades al nord, est i sud del poble, de característiques i bellesa completament variades.

Platja del Racó Illa Roja Sa Riera Aiguafreda Sa Tuna Platja Fonda Aiguablava Fornells
La primera platja, des del nord, és la Platja del Racó, que trobem a tocar del municipi veí de Pals. És la platja més àmplia de Begur i ofereix una preciosa panoràmica de les Illes Medes.

Seguint la costa en direcció sud-oest es troba la cala d’Illa Roja, cala nudista de renom internacional. Aquesta preciosa platja, una de les més emblemàtiques de la costa begurenca, es caracteritza per estar presidida per una illeta rocosa d'un color vermellós que dóna nom a la cala.

També al nord el poble trobem la platja de Sa Riera, una de les més grans de Begur i la més propera al poble, amb una situació geogràfica excel·lent, doncs a la dreta té l'arrecerada cala des Port des Pi, i, a l'esquerra, la cala del Rei. Sa Riera, que rep el seu nom d’un torrent que divideix la platja en dues meitats, conserva el seu caràcter tradicional i ofereix alhora diverses activitats esportives i serveis turístics.

Situada a l’est del poble trobem la cala d’Aiguafreda, petita cala resguardada pel puig Rodó. Hi trobem un petit moll per embarcacions i també una agradable zona de picnic.

La següent cala, a l’est també, és Sa Tuna, característica per la seva situació arrecerada, i accés tortuós. Aquesta cala pedrosa ofereix un agradable bany en aigües netes i transparents, i tranquil·les passejades pel camí de ronda.

A la zona sud de la costa de Begur trobem la singular Platja Fonda, situada just al peu de l’imponent Cap de Begur. Aquest amagatall natural, amb una sorra gruixuda i fosca, ha aconseguit restar verge i conservar una puresa primitiva que rarament es troba en altres indrets de la Costa Brava.

Trobem, també al sud, les cales de Fornells, on, segons la tradició, es batejà aquest litoral, ara fa cent anys, amb el conegut nom de "Costa Brava”. El camí de ronda serveix de nexe per arribar a totes les petites cales que formen el nucli de Fornells: la cala de n’Estasia, Ses Orats, la cala d'en Malaret i el Port d’Esclanyà. Aquestes cales tenen la característica compartida de que la sorra no és gaire fina, però s’hi pot prendre el sol tranquil·lament, i l’aigua és molt clara.

La darrera platja que pertany a Begur, situada al sud de Fornells, és l’acollidora platja d’Aiguablava, característica per les seves aigües cristal·lines i de poca fondària, i per la seva sorra fina i clara.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Per tal de sol·licitar els serveis de la cadira amfibia per persones amb mobilitat reduïda cal telefonar a la Creu Roja: 972 636 126 / 687 997 517.

Les platges de Sa Riera, Racó i Aiguablava obtenen cada any la certificació de qualitat SICTED, Pla de Qualitat en Destí, implantat a diferents subsectors de la comarca del Baix Empordà.

A finals de temporada es penjaran els resultats dels indicadors de qualitat, mediambientals i riscos higiènico-sanitaris de les platges de Begur.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Més informació

Descarrega't la Taula d'objectius 2010 (55,7 KB)
Descarrega't el document amb la Política de Qualitat de les platges de Begur (38,9 KB)
Vull informació sobre...
Vull informació sobre...
Destacats
nota legal | crèdits
Turisme Begur
Oficina de Turisme de Begur · Av. Onze de setembre, 5 · 17255 BEGUR (Girona)
Tel. (+34) 972 624 520 / Fax. (+34) 972 624 578 · turisme@begur.cat
Compromís de Qualitat