Oficina de turisme de Begur · Baix Empordà · Costa Brava · Tel. (+34) 972 624 520 · turisme@begur.cat
Actes culturals

Actes culturals

Actes culturals A principis de setembre, Begur es transforma per celebrar la Fira d'Indians i reviure un període històric que ha deixat una profunda petjada en la nostra vila i en la nostra identitat. Durant tres dies, Begur ofereix una àmplia oferta lúdica i cultural que té com a fil conductor el nostre passat indià.
La Fira d’Indians celebra la intensa relació entre Cuba i Begur, que té el seu origen en l’emigració de molts begurencs a l’illa al llarg el segle XIX. En retornar al poble, aquells que havien prosperat en els seus negocis, construïen ostentoses cases que encara avui decoren els carrers de Begur. Eren els populars “americanos”, que pretenien recrear l’estil de vida de Cuba i que van deixar-nos un important llegat cultural.
Durant la Fira, els carrers i places del centre de Begur acullen un mercat de productes d’ultramar, mostres d’oficis i actuacions musicals. Els ritmes caribenys, amb grups cubans de renom internacional, asseguren la gresca i la diversió del públic més exigent; alhora que tampoc hi falten les havaneres ni els espectacles de carrer, amb recreacions de l’època indiana.
Tot això es complementa amb un seguit d’activitats culturals com exposicions, entrevistes, conferències, documentals o taules rodones, que analitzen i divulguen aquest llegat dels “americanos”.

D'altra banda, durant la temporada d’estiu trobem una gran oferta d’activitats lúdiques tant al centre del poble com a les platges i cales de Begur: cantades d’havaneres, festes majors, el reconegut Festival de Música de Begur, balls populars, fires artesanals i de pintura, animacions infantils i sardanes, d’antre altres activitats dirigides a tot tipus de públic.


Més informació

Actes culturals d'aquest mes a Begur

Vull informació sobre...
Vull informació sobre...
Destacats
nota legal | crèdits
Turisme Begur
Oficina de Turisme de Begur · Av. Onze de setembre, 5 · 17255 BEGUR (Girona)
Tel. (+34) 972 624 520 / Fax. (+34) 972 624 578 · turisme@begur.cat
Compromís de Qualitat